vineri, 10 septembrie 2010

Magia Trenului


Am sa scriu cateva randuri despre minunata masinarie numita TREN.
Probabil cea mai logica intrebare-pe care ar pune-o chiar si un copil de trei ani-ar fi:"de ce?";
raspunsul e foarte simplu:d'aia:P.
In primul rand pentru ca am avut niste experiente neplacute in ultimele mele calatorii cu acest mijloc de transport.
Mai apoi pentru ca sper si cred ca vor exista oameni carora sa le foloseasca aceste randuri.
Si ca sa trec la subiect,treaba sta in felul urmator:
de curand am avut placerea de a participa in calitate de invitat la o nunta-pana aici toate bune insa problema era locatia;
cum nunta era la Arad aveam de facut vreo 850 de km pe calea ferata.
Din motive subiective am facut distanta Galati-Bucuresti cu microbuzul;problema a aparut in momentul in care mi-am cumparat biletul de tren Bucuresti Nord-Arad via Timisoara Nord(am luat un accelerat din Bucuresti pana la Timisoara si apoi aveam un alt tren cu legatura din Timisoara spre Arad).
Timpul pe care il aveam la dispozitie ca sa prind trenul care urma sa ma duca din Timisoara Nord in Arad era de aproximativ jumatate de ora.
Banuiesc ca intuiesti ce urmeaza sa scriu si intuiesti bine.
Ghici cat a intarziat minunatul tren Bucuresti Timisoara?
Vreo 40 de minute.Exact cat trebuie ca sa pierd legatura-eu si inca vreo cativa nenorocosi.
Potrivit CFR(ca m-am interesat ca orice calator enervat ca trenul nu-i in stare sa recupereze o intarziere de 30 de minute intr-o zi intreaga) ca un tren sa astepte alt tren trebuie indeplinite o serie de conditii:
-numarul celor care trebuie sa ajunga la celalalt tren sa fie mai mare de zece;
-intarzierea sa nu fie mai mare de 30 de minute;
-sa nu mai existe legatura spre locatia respectiva in ziua respectiva.
Culmea,numarul celor care trebuiau sa prinda trenul era mai mic de zece,intarzierea era putin mai mare de 30 de minute si,vorba-aia - mai era un tren peste trei ore(ore din timpul meu la urma urmei) asa ca...unde-i graba?
Concluzii:
1)Daca vrei sa mergi cu trenul in Romania si ai mai multe trenuri de schimbat(aici iti dau sfatul pe care mi l-a dat seful statiei) daca timpul intre cele doua trenuri e mai mic de doua ore,lasa-te pagubas!
2) Inarmeaza-te cu foarte multa rabdare deoarece s-ar putea si exista sanse foarte mari ca in compartimentul in care ai tu loc sa mai dea loc la 7 persoane(numarul total de locuri fiind 8),iar restul compartimentelor sa fie goale doar deh,suntem un popor ordonat!
3) Ia-ti mancare si apa din belsug deoarece in minutul care-l sta trenul in staii ca sa ajungi pana la magazin sa te aprovizionezi tre sa fii un fel de nenea Bolt(ala de detine recordul la viteza).
4) Ia-ti de citit,seminte si orice alt mijloc de alungare a plictiselii pentru ca in tren,plictiseala e regina.
5) Daca trenul intarzie,sau se opreste din senin in mijlocul campului fara ca ceva sa se fi intamplat nu te astepta sa iti dea cineva explicatii.Daca totusi te risti sa intrebi "ce se intampla" nu te astepta la un raspuns destept;)
de cele mai multe ori vei fi expediat rapid spunandu-ti-se:"restrictii de viteza" sau "se lucreaza pe traseu"-chiar daca lucratorii lipsesc cu desavarsire, sau prostii de-astea.

Daca totusi te hotarasti,de voie-de nevoie, sa calatoresti cu trenul in Romania,draga cititorule iti urez bafta si noroc mai mult decat al meu!
PS:povesteste-mi experienta ta daca se aseamana;)
daca nu,fericitule/fericito!
Ah,si era sa uit:nu te astepta sa-si ceara cineva scuze in numele CFR-doar daca faci scandal mare si nu te lasi-asa cum am facut eu!
Tot respectul pentru Domnul Director de la regionala CFR care m-a sunat sa imi
ceara adresa sa imi trimita raspunsul la sesizarea pe care am lasat-o in caietul cu plangeri!
Uite ca pana la urma chiar se poate!Chiar si in al treishpelea ceas!
Uraaa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu