duminică, 9 mai 2010

2-10, Proba





2-10,proba...merge?Bun.Daca merge,sa-i dam drumul:
In urma cu mult timp am intrat in acest domeniu destul
de strain mie si anume Blogosfera.
Nu stiu sa explic prea bine ce e un blog,cu ce se mananca sau cu ce NU se mananca.
Idila dintre subsemnatul si domnisoara "blog" s-a terminat brusc si la foarte scurt timp de la scanteie:n-am stofa pentru asa ceva.
Nu stiu prea bine care sunt lucrurile la care ma pricep si nici pe cele la care nu ma pricep dar stiu cu siguranta ca "a scrie zilnic sau periodic CEVA" nu-i de mine.
In schimb am pastrat acest nume "blogul cel mai blog" pentru noul meu hobby-Fotografia-care incet,incet iese la lumina.Nu stiu daca sunt sau nu fotografii,nu stiu daca sunt sau nu reusite-las la alegerea ta daca le acorzi onoarea de a fi numite fotografii sau le lasi la rangul de poze.
Nu sunt fotograf-n-am calificare sau vreun atestat in domeniu;tot ceea ce stiu despre un aparat foto am invatzat din Marea Retea-internetul si din bunavointa unor oameni care si-au luat rabdare sa-mi explice cum e cu apa calda.
Eu,pentru mine sunt un simplu pozar.
Asa ca fara alte vorbe am sa atasez niste poze de care sper,draga vizitatorule sa te bucuri.






2 comentarii:

  1. La urma urmei - ce importanta are daca ceilalti zic ce e ce faci tu? Ca numai tu stii de-a binelea ce faci. Poze sau fotografii. Io cred ca termenul "poze" e o fistichire romaneasca a termenului cu origini grecesti. Din pricina de greutate la limba romana. Doar stii cat de corect si de fluent se exprima romanul inca din cele mai vechi timpuri..

    Eu cred ca, mai important decat cum se cheama ce faci tu, este sa afli ce iti place in materie de imagine. Ce tema iti place sa surprinzi? peisaj, natura moarta, portret, sport, macro, animale si pasari salbatice, jurnalism ?

    Cred ca de-acolo se incepe. Fiindca o poza buna se pierde ca o mancare buna pe care ai savurat-o in nu stiu ce zi. Insa un proiect fotografic bine realizat nu e uitat asa usor. De o bucatareasa sau un bucatar care gateste napraznic de bine, nu uiti asa usor..

    Tu ai un nerv optic foarte sensibil. Fotografiile tale (prefer sa uit de ruralul termen "poze") au un aer plapand, care iti aitng cea mai sensibila parte a inauntrului. Se vede din fotografiile care le faci ca esti o persoana care simte frumosul asa, brut. Cred ca daca iti alegi o anume tema, ai face niste lucrari impresionante.

    In locul tau, eu asa uita de filtre sau alte retusari cu softuri de genul asta. Fotografia e fotografie si desenul e desen. Restul nu e nici cu curcile nici cu berzele.

    Tine minte - o fotografie buna e ca o poezie: vine dintr-un surplus de ganduri pe care le modelezi in cuvinte. La o fotografie buna te gandesti din timp. Cumsi unde si situezi compozitia, ce fond, ce pozitie, ce diagonale, unde e focus si unde e lipsa de focus - ce mai - o gandire anterioara a unei exprimari grafice va ramane in mintea celui ce trece prin fata unei fotografii. Prea multa impresie fara expresie naste depresie.

    De-abia astept sa vad lucrari noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poza cu umbrela rosie am vrut s-o cumpar eu la licitatia de la Consens 2010. Mi-a luat-o altul inainte :(

    RăspundețiȘtergere